Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-vörösboros gulyás

default user icon
4 4.4/5

Hozzávalók

  • 60 dkg marhalábszár,
  • 30 dkg hagyma,
  • 30 dkg csiperkegomba,
  • 25 dkg aprószemű paradicsom,
  • 4 dl vörösbor,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • 1 kis cseresznyepaprika,
  • só,
  • bors,
  • olaj

Elkészítés

    Megforrósított olajon megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kierezett chilit, a babért és a felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a vörösborral és 1 órát pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsom ot és további 30 percig főzzük. Főtt burgonyával kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

smogg
Hmmm...én már ezt többször megcsináltam, naggggyon finom.A gulyás eredetileg nem leves, hanem szilárdabb cucc....és ez az, nem pedig gulyásleves :)
emillio
Hát, most már csak azt szeretném tudni, hogy ez mitől gulyás! Ez max. egy jó vörösboros marhapöri gombával! A gulyásba belefőzzük a burgonyát, és nem mellé tesszük köretként! Én a gulyásba zöldségeket is teszek! Sárgarépát, gyökeret vagy paszternákot, zellert! Ettől gulyás a gulyás! De hát ahány ház, - annyi szokás! (meg szakács)
eve1122
Nem feltétlenül enged vizet. Ha nagyon magas hőmérsékleten kezdi el az ember sütni a húst, forró olajban, nem enged levet. Én a pörköltöt is így szoktam főzni, mégis csak az a neve, hogy pörkölt, lenni kell benne valaminek, ami meg van pörkölve. És így sokkal finomabb. Ha lesz rá lehetőségem, elkészítem a receptet és megírom a tapasztalataimat.
szkati
Hát én nem tudom! Ha az olajba először a húst rakjuk, akkor az vizet enged. Így a hagyma csak a vizes húslében párolódik utána és nem lesz meg a piritott hagyma által adott alap, ami minden gulyáshoz szükséges. Ha meg a csiperkegombát ugyanannyi ideig pároljuk, mint a marhalábszárat, akkor az meg el fog tünni, mintha ott se lett volna. Szóval ez a recept egy nagyon elnagyolt valami. Ennek alapján soha nem főznék gulyást!

Hasonló Receptek

Magazin