Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás túróval töltött színes zöldségek

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 zellerszár
  • 2 db cukkini
  • 1 uborka
  • 1-1 darab színes kaliforniai paprika
  • 8-10 koktélparadicsom
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling
  • 1 evőkanál finomra vágot petrezselyem
  • 3-4 levél bazsalikom
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 púpozott evőkanál mascarpone vagy tejföl
  • 3 fej csiperke

Elkészítés

Elkészítés: A gombát apró kockákra vágjuk, pár csepp citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A zöldfűszereket finomra vágjuk. A túrót elkeverjük a mascarponéval vagy a tejföllel, hozzáadjuk a gombát, az olajat és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.

A paprikákat cikkekre/csónakokra, az uborkát és a cukkinit vastagabb karikákra, a zellerszárat 5-6 centis darabokra, a koktélparadicsomot félbe vágjuk.

Habzsákba töltjük a fűszeres túrókrémet, és a zöldségfalatokra túróhalmokat nyomunk.

Megjegyzés

Remek vendégváró forró nyári napokra.

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

Zsolt további receptjeit a Mesterkurzus blogban találod! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss