Gombás töltött táskák

default user icon
Gombás töltött táskák

Hozzávalók

  • 300 g leveles tészta
  • 200 g friss gomba
  • 150 g darált sertéshús
  • 2 tojássárgája
  • 1 kifli
  • tej
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • pizzafűszer

Elkészítés

    A gombát tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, majd olajon kissé pirítsuk meg. A kiflit áztassuk a tejbe. Az darált sertéshúst, a kicsavart, beáztatott kiflit, valamint a gombát keverjük össze a petrezselyemmel és a provence-i fűszerrel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    A leveles tésztát egy belisztezett deszkán nyújtsuk ki és vágjuk téglalap alakú szeletekre. A tésztaszeletek felére halmozzunk a töltelékből, majd a szeletek szélét kenjük meg tojássárgájával. Fedjük be mindegyiket egy másik tésztaszelettel, és nyomkodjuk össze a széleket.
    A töltött tésztákat tegyük egy tepsire, kenjük meg 2 evőkanálnyi tejjel együtt felvert tojássárgájával, szórjuk meg pirospaprikával, majd 225 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb.12 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin