Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás töltött csirke II.

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.

A szalonnát, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, a petrezselymet és 1 egész tojást.

A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és a sütő rácsára helyezzük. Alá teszünk egy tepsit, amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre, és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss