Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.
A szalonnát, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, a petrezselymet és 1 egész tojást.
A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és a sütő rácsára helyezzük. Alá teszünk egy tepsit, amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre, és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre