Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás töltött burgonya

MME MME
4.4/5
75 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a burgonyát alaposan megmosom, majd sós vízben héjában megfőzöm. Míg a burgonya fő, a gombát földes szárától megtisztítom, megmosom és apróra vágom. Serpenyőben megpirítom a füstölt szalonna felaprított darabjait, zsírját kiolvasztom, és ráteszem a gombaszeleteket. Megsózom, megborsozom, belekeverem a megmosott, apróra metélt petrezselyemzöld felét, és fedő alatt a levében puhára párolom. Ha zsírjára sült, hagyom kihűlni. A kenyeret apró kockákra aprítom, és a tejjel lelocsolom, majd jól összeforgatom, hogy a tej mindenütt érje.

Elkészítése: a megáztatott, tejes kenyeret és az előzőleg habosra felvert tojást hozzáadom a párolt gombához, és az egészet jól összekeverem. A közben megpuhult burgonyát meghámozom. Keresztben félbevágom, és a belsejéből annyi főtt burgonyát kaparok ki, hogy a fala legalább egy centi vastag maradjon. A kiszedett burgonyaforgácsot összevagdalom, kissé kihűtöm, és a gombás töltelékhez hozzákeverem. A kivájt fél burgonyát kiolajozott tepsire sorban egymás mellé rakom, és jól megpúpozva megtöltöm a gombás masszával (ami nem fér a burgonyába, kis gombócokban köré rakom). A tejfölben a maradék petrezselyemzöldet elkeverem, kicsit megsózom, és egyenletesen rálocsolom a tetejére. Fedetlenül előmelegített forró sütőbe tolom, és addig pirítom, míg a teteje szép pirosbarnára nem sül. Salátát ne felejtsenek el kínálni hozzá!

Ezek is érdekelhetnek