Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tojásos bőségszendvics

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet toast kenyér
  • 10 dkg sajt (4 szelet lapka sajt)
  • 8 szelet bacon
  • 4 db tojás
  • 4 db újhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • A szószhoz:
  • 16 dkg majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 gerezd fokhagyma (préselt)
  • 1 kávéskanál színes bors (durvára darált)

Elkészítés

Elkészítés: A felszeletelt gombát megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A baconcsíkokat egy serpenyőben kevés olajon kis lángon kiolvasztjuk, szintén félretesszük.

Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, rádobjuk a kenyérszeleteket pirulni. Ha az egyik oldal megpirult, átfordítjuk, mindegyikre helyezünk 1-1 szelet sajtot, és olvadni hagyjuk, míg a kenyerek másik oldala is elkészül.

Egy másik serpenyőben kevés olajat hevítünk, beleütjük a tojásokat, tükörtojást készítünk.

A szószhoz az alapanyagokat jól összekeverjük (nem árt néhány órával előbb elkészíteni, és hűtőben hagyni, hogy az ízek összeérjenek).

Minden szelet sajtos kenyérre teszünk 2-2 szelet sült bacont, 1 tükörtojást, párolt gombát, és bőségesen megszórjuk a karikára vágott újhagymával. A végén a szósszal meglocsolva friss zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Szeretem a ráérős, bőséges reggeliket! :) Itt a zöldségek és a tojás finom szósszal társulnak. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss