Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás tésztakosárkák

45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítottam, szeletekre vágtam. Az olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és a gombát, sóztam (ételízesítő), borsoztam, tettem bele egy kevés gulyáskrémet is, hozzákevertem az apróra vágott petrezselyemzöldet, aztán felöntöttem nagyjából 1 deci vízzel. 3-4 percig főztem, majd a vízzel elkevert liszttel (én kukoricakeményítőt használtam) besűrítettem, majd félretettem hűlni.

A muffinformákat kikentem vajjal.

A leveles tésztát kb. 2 mm vastagra nyújtottam, és akkora körlapokat vágtam belőle, amekkorával ki tudtam bélelni a formákat. A tésztakorongokat belenyomkodtam a formákba.

Miután kihűlt a gombás keverék, megtöltöttem vele a kosárkákat. A tetejükre is tettem a tésztából egy kis virág formát, majd megkentem tojással, és megszórtam reszelt sajttal.

Előmelegített 200 fokos sütőben a kosárkákat aranybarnára sütöttem.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, ízletes és még hidegen is finom. - friedlne

Ezek is érdekelhetnek

Friss