Gombás-tejszínes csirke

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • fűszerek (paprika, ételízesítő, bors, majoránna, babérlevél)
  • olaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl víz

Elkészítés

    Elkészítés: Olajon megpirítod a csíkokra szelt hagymát, amíg üveges lesz. Utána beleteszed a csíkokra felszelt, megmosott csirkét, majd fűszerezed ízlés szerint a fenti fűszerekkel. Ráöntöd az 1 dl vizet, majd hagyod főni úgy 15 percet, utána belerakod a felcsíkozott gombát, és hagyod főni negyed órát. Végül ráborítod a tejszínt. Körülbelül 2 perc, és lehet tálalni - rizzsel a legfinomabb.

Megjegyzés

A párom imádja.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Illényi Szilvia 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom volt! :) Ajánlom mindenkinek!!!
Árvai Mirella 8 évvel ezelőtt
Hát jól hangzik.
Pekker Noémi 8 évvel ezelőtt
Én víz helyett fehérborral öntöttem fel, és tárkonyt is raktam bele. Igazán egyszerű és finom!
Cserey Balázs 8 évvel ezelőtt
Ez egy remek recept és tényleg könyen elkészíthető. Habár én a javasoltnál kevesebb ideig főztem a gombával már. A végén egy kis sajtot is bele lehet reszelni. nem lessz tőle rossz:) Remek étel:)
Barabás Hajnal 9 évvel ezelőtt
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy teszek még bele kb. 4-5 gerezd fokhagymát és úgy főzöm össze a babérlevéllel. Meg lehet bolondítani még egy kis apróra vágott tárkonnyal és gombával.Majorannval még nem próbáltam, de bíztosan úgy is nagyon finom.
szolomájer zsanett 9 évvel ezelőtt
köszi a receptet 13 éves vagyok apával megcsináltuk és isteni, ajánlom mindenkinek

Hasonló Receptek

Magazin