Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tejfölös harcsapaprikás

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filézett harcsát egyenlő darabokra vágunk, megsózzuk. Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból, lecsepegtetjük.
  2. Ugyanabban a serpenyőben megfonnyasztjuk a hagymát és a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot (használhatunk hámozott paradicsom konzervet is). Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt paprikás-alapot készítünk. Felöntjük 5-6 ml vízzel vagy alaplével.
  3. Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához. Nokedlivel tálaljuk.


Megjegyzés

Halat nem csak halászléként, esetleg rántott halként tehetünk asztalunkra az ünnepen. A harcsapaprikás is finom, ezen módon.. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss