Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-tejfölös aprópecsenye burgonyagombóccal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az aprópecsenyéhez:
  • 60 dkg sertéshús (lehet vadhús is)
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • paradicsomlé
  • őrölt bors
  • majoránna
  • ételízesítő
  • olaj
  • liszt
  • 2-3 kanál tejföl
  • A burgonyagombóchoz:
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • liszt
  • bors
  • tojás

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékony csíkokra szeletelem. Apróra vágott hagymával forró olajon átsütöm. Hozzáteszem a szeletelt gombát, a paradicsomlével felöntöm, ízesítem borssal, sóval, majoránnával, ételízesítővel, és puhára főzöm. Ha szükséges, kevés vízzel is adok hozzá.

Ha a hús már puha, kevés lisztet szórok rá, és 2-3 kanál tejfölt keverek hozzá, és felforralom.

A burgonyagombóchoz a megtisztított burgonyát megfőzöm, majd áttöröm. Az apró kockákra vágott szalonnát megpirítom, és az áttört burgonyához adom. A hagymát olajban megdinsztelem, és szintén a burgonyához teszem. Kevéske liszttel, sóval, borssal és tojással összedolgozom, hogy jól
formázható legyen. Az így elkészített gombócokat forró vízben kifőzöm.

A tejfölös húsragut a gombócokkal tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss