Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás szósz tésztához

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • olaj
  • 15 dkg gomba
  • bors
  • bazsalikom
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • tej

Elkészítés

    1. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk vagy lereszeljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal. Amikor elfőtte a levét, ráöntjük a bort.
    2. A liszthez hozzákeverjük a tejszínt, és az így kapott habarást ráöntjük a gombára. Ha nem lenne elég a leve, hozzáadunk egy kis tejet is. Még egyszer felforraljuk, 3 percigg főzzük, és tálaljuk.

    Még több mártás és szósz >>> 

    A legjobb gombás receptek egy helyen >>> 

    Tésztaételek >>> 

Megjegyzés

Lehet bele tenni esetleg még sonkát is, de sajttal így is nagyon kiadós. Jó étvágyat!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin