Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombás szelet

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6-8 szelet szelet hús
  • 10 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál só
  • A sütéshez:
  • 2-3 dl olaj
  • A gombamártáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sajt
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A sütéshez az olajat felforrósítjuk. A húst megsózva enyhén kiklopfoljuk, majd beleforgatjuk a liszt, bors, só keverékébe. Ezután a forró olajon hirtelen kisütjük. Nem kell sokáig sütni, de azért átsüljön. (Ha sokáig sül, megkeményedik.) Az így elkészült natúr szeletet tálba rakjuk, lefedjük, hogy a párában még puhuljon.

    A mártáshoz az apróra vágott vöröshagymát a 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a vékony, apró szeletekre vágott gombát (ha üveges gombát használunk, akkor a levét lecsurgatjuk!), megsózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt, sűrű kevergetés mellett zsírjára sütjük. 1 evőkanál liszttel tovább pirítjuk, majd az apránként hozzáadott tejföllel folytonos kevergetés mellett felengedjük. Ha túl sűrű, tejjel még lehet higítani. Amikor a tejföllel felforrt, belereszeljük a sajtot, és levesszük a tűzről.

    Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a sűrű gombaszószt. Tésztát kivéve bármilyen köret jól illik hozzá.

Megjegyzés

A mártáshoz ízlés szerint más fűszert is lehet adni, ez a legegyszerűbb fűszerezés.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

pinguci 6 évvel ezelőtt
Kipróbáltam,isteni finom,pedig a sajt kimaradt véletlenül,de így is jó lett!
MartikaP 9 évvel ezelőtt
Nagyon jol hangzik a recept, ki fogom probalni.
varikriszti 10 évvel ezelőtt
Tejföl helyett én főzőtejszint szoktam használni,mert nekem azzal jobban ízlik.Tudom ajánlani azoknak akiknek nincs sok idejük főzőcskézni,mert nagyon gyorsan elkészül.Tasakos gyors rizst szoktam kifőzni mellé.

Hasonló Receptek

Magazin