Gombás szelet

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6-8 szelet szelet hús
  • 10 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál só
  • A sütéshez:
  • 2-3 dl olaj
  • A gombamártáshoz:
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sajt
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A sütéshez az olajat felforrósítjuk. A húst megsózva enyhén kiklopfoljuk, majd beleforgatjuk a liszt, bors, só keverékébe. Ezután a forró olajon hirtelen kisütjük. Nem kell sokáig sütni, de azért átsüljön. (Ha sokáig sül, megkeményedik.) Az így elkészült natúr szeletet tálba rakjuk, lefedjük, hogy a párában még puhuljon.

    A mártáshoz az apróra vágott vöröshagymát a 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a vékony, apró szeletekre vágott gombát (ha üveges gombát használunk, akkor a levét lecsurgatjuk!), megsózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt, sűrű kevergetés mellett zsírjára sütjük. 1 evőkanál liszttel tovább pirítjuk, majd az apránként hozzáadott tejföllel folytonos kevergetés mellett felengedjük. Ha túl sűrű, tejjel még lehet higítani. Amikor a tejföllel felforrt, belereszeljük a sajtot, és levesszük a tűzről.

    Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a sűrű gombaszószt. Tésztát kivéve bármilyen köret jól illik hozzá.

Megjegyzés

A mártáshoz ízlés szerint más fűszert is lehet adni, ez a legegyszerűbb fűszerezés.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Verseczki Kinga 6 évvel ezelőtt
Kipróbáltam,isteni finom,pedig a sajt kimaradt véletlenül,de így is jó lett!
Marti 8 évvel ezelőtt
Nagyon jol hangzik a recept, ki fogom probalni.
varikriszti 9 évvel ezelőtt
Tejföl helyett én főzőtejszint szoktam használni,mert nekem azzal jobban ízlik.Tudom ajánlani azoknak akiknek nincs sok idejük főzőcskézni,mert nagyon gyorsan elkészül.Tasakos gyors rizst szoktam kifőzni mellé.

Hasonló Receptek

Magazin