Elkészítés: A csirkemellet kb. 10 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Lisztben megforgatva hirtelen kisütjük forró olajban. Egy tepsi aljára felsorakoztatjuk a tarjaszeleteket, erre rátesszük a kisült csirkeszeleteket. Ezután elkészítjük a mártást. A lisztet forró olajon megpirítjuk, vigyázzunk, hogy oda ne égjen. Felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük. Lehúzzuk a lángról. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, beleöntjük a gombát és a tejfölt. Elkeverjük, majd visszahúzva a lángra felforraljuk. Még forrón az egészet a húsra öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre