Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-szalonnás tekercsek currys szósszal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 6 vékony szelet pulykamell
  • 50 dkg gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dkg vaj
  • 12 szelet bacon
  • bors
  • A körethez:
  • 6 nagy burgonya
  • 5 dkg vaj
  • néhány szál snidling
  • A currys szósz:
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál curry
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tyúkhúsleves
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a hagymát pucolás után apróra vágjuk. A keveréket sóval, borssal megszórjuk, és vajban puhára pároljuk. A petrezselymet aprózzuk, és a gombához keverjük.

    A húst vékonyra verjük, és egy-egy adag gombás krémet kenünk a szeletekre. Feltekerjük, és kereszt alakban 2-2 szalonnaszeletbe burkoljuk. Fogvájóval mindet megtűzzük, és aranyszínűre grillezzük.

    A burgonyát alaposan megsikáljuk, majd alufóliába csomagoljuk, és megsütjük.
    Készíthetjük úgy is, hogy először félig megfőzzük, majd utána sütjük. Tálaláskor nem bontjuk ki teljesen a fóliát. A krumplik tetejét levágjuk, és
    petrezselyemmel, sóval, borssal, snidlinggel habosra kevert vajat kenünk rá.

    A currys szószhoz 1 fej apróra vágott hagymát olaj ban üvegesre párolunk, majd 1 evőkanál curryvel meg 1 evőkanál liszttel megszórjuk, és felengedjük 5 dl tyúkhúslevessel. Sóval, borssal ízesítjük, és sűrűre főzzük.

    A húsokat a szósszal és a burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin