Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, előfűszerezzük az említettekkel, kb. 10 percig pihentetjük. Az olajat felmelegítjük annyira, hogy a húsokat gyorsan átforgatva meg lehessen pirítani, majd a husit félretesszük addig, amíg a maradékból (kivéve a tejfölt és lisztet) egy jó gombapaprikást összeállít a szakács; az olajon kicsit megsütjük a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük kicsit, és beletesszük a gombát, valamint a fűszereket és a bort is. Ekkor az elősütött húsokat visszatesszük a gombapörköltbe, és együtt kb. 30 percig főzzük. Ennyi elég a gombának és a húsnak is. Ekkor a húsokat tepsibe vagy jénaiba érdemes kiszedni, a gombapörköltet behabarni. A husikra a gombás szószt ráöntjük, és kb. 20-25 percre forró sütőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre