Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás spárgaragu

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér spárga
  • 40 dkg csiperkegomba (lehet felesben rókagombával is készíteni)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 3 késhegynyi szerecsendió
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, majd leszűrjük. A gombát tisztítás után feldaraboljuk, majd serpenyőben gyorsan átpirítjuk.
    2. Egy másik serpenyőben, forró vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát és a spárgát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval. Állandóan kevergetve, nagy lángon még 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
    3. Az ételízesítőt feloldjuk a borban, és összekeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a zöldségekre, és 2 perc alatt kislángon összefőzzük. Snidlinggel meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin