Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás spagetti

default user icon
3 2.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 dkg szárított kínai (Shii-Take) gomba
  • 80 dkg kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 dl zöldségleves (kockából)
  • 15 dkg apró csiperkegomba
  • 1 dl szójaszósz + az ízesítéshez
  • 50 dkg spagetti
  • 5 dkg mini paradicsom

Elkészítés

    Előkészítés: A kínai gombát bő vízbe beáztatjuk. A kelkáposztát megmossuk, és nem túl vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

    Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a hagymát. Egy maréknyi kelkáposztát félreteszünk, a többit a hagymához keverjük. Kissé megpároljuk, felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve kb. 15 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a sampinyont, félbe, a kínai gombát pedig csíkokra vágjuk. A maradék vajat felforrósítjuk, belekeverjük a gombákat, és belekeverünk 1 dl-t a gomba áztatóvizéből. Felteszünk vizet forrni a spagettinak, és a szójaszósszal ízesítjük. A kelkáposztát merülőmixerrel nem túl finomra pépesítjük. Kifőzzük a spagettit, az utolsó 5 percben hozzákeverjük a félretett kelkáposztacsíkokat, majd leszűrjük. A kelkáposztapépbe keverjük a gombát, borssal és szójaszósszal ízesítjük, és a spagettihoz tálaljuk. Tetejét mini paradicsom mal díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

FruFight
Nem hangzik rosszul, de nem tudom, hogy ez mitől számítana diétás ételnek? :)
zsuzsi444
szerintem kínai kelből is jó:)
liszizsuzsi
Nagyon ötletes és izgalmas. Kínai kelből is elképzelhető?

Hasonló Receptek

Magazin