Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás sonkatekercs II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 vékony, nagy szelet gépsonka
  • 10 dkg gomba
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só
  • törött bors

Elkészítés

    Elkészítés: A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.

    A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tűzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.

    Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin