Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás sonkatekercs II.

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.

A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tűzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss