Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás sonkaszelet

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál paradicsompüré
  • 2 dl tejföl
  • csipet chili paprika (elhagyható)
  • 4 szép vastag szelet sonka

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.

    Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, összekeverjük, és lefedve kb. 5 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, megszórjuk a cukor ral, a liszttel, és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a borral, és kb. 2 percig forraljuk. Beletesszük a paradicsompürét, a tejföl t, sózzuk, borsozzuk, csipet chilivel megszórjuk, és összekeverjük. Beletesszük a sonkaszeleteket, és még kb. 2 percig lassú tűzön forraljuk. A sonkaszeleteket előmelegített tálra tesszük, befedjük a gombás mártással, megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható kb. 30 perc múlva
    1 adag: 330 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin