Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-sonkás pizza

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A pizzatésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk só
  • 3 ek olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 1 csokor majoránna
  • 1/2 csokor kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg pizza mozzarella sajt
  • 50 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.
  2. A zöldfűszereket leöblítjük, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A gombákat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük, vagy mindkettőt nagyon apróra összevágjuk.
  3. A darabolt paradicsomot összekeverjük a zöldfűszerekkel, a fokhagymával, sóval, borssal. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a gombákat a sonkával együtt kissé megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán 32 x 38 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Kiolajozunk egy hasonló nagyságú tepsit, ráfektetjük a tésztát, és villával megszurkáljuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
  1. A paradicsomos keveréket rákenjük a tésztára, rászórjuk a sonkát, a gombát és a sajtot, és a sütőben 20-25 percig sütjük. Felszeleteljük, a zöldfűszerekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss