Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-sonkás palacsinta

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 12 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • késhegynyi só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 újhagyma
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat összekeverjük a tejjel, az étolajjal, majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet. Sima palacsintatésztát keverünk belőle, és beleszórjuk a finomra aprított petrezselymet. Kisebb palacsintasütőt kiolajozunk, vékony palacsintákat sütünk, és vízgőz felett melegen tartjuk. Kb. 8 palacsintához elegendő a mennyiség.

A töltelékhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, a vékonyra felszeletelt gombát 3-4 percig pároljuk, hozzáöntjük a bort, és addig főzzük, amíg a bor elpárolog. Belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és kis lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, a karikára vágott újhagymát, a mustárt, utánfűszerezzük, majd ha felforrt, levesszük a tűzről.

Egyenletesen elosztjuk a palacsintákon, feltekerjük. Zöldsalátával körítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss