Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-sonkás leves

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg főtt sonka
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l sonkafőző-lé
  • fél evőkanál ételízesítő
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája

Elkészítés

    Előkészítés: A sonkát kis darabkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk.

    Elkészítés: A margarint nagyobb lábasban felolvasztjuk, és világosra pirítjuk benne a hagymát. Megszórjuk a liszttel, és kevergetve zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük a sonkafőzésből eltett lével (ha nincs, kockából készített húslevessel), és lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk. Beletesszük a gombát, a sonkát, megszórjuk borssal, a Delikáttal, és a petrezselyemmel. Ismét kb. 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Leveses tálban a tejszínt simára keverjük a tojássárgával, ráöntjük a forró levest, összekeverjük, már nem forraljuk tovább, hanem azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 10 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 1932 kJ/460 kcal

Megjegyzés

Fotók: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin