Elkészítés: Gombánkat vékonyra szeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Kedvenc teflonunkban vajat olvasztunk, rajta megdinszteljük a hagymát, beledobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, meghintjük a petrezselyemmel.
Fogjuk a sonkaszeleteket, egyenletesen felhordjuk rá a gombapépet, majd aranyos kis tekercseket formálunk belőle.
A kis kockákra vágott szalonnát belehintjük egy megfelelő méretű tűzálló tálba, gyengéden ráfektetjük a tekercseket, meglocsoljuk a tejföl felével, majd betakarjuk a sajttal. Ráöntjük a maradék tejfölt, meghintjük a zsemlemorzsával, majd 220 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk burgonyapürével, rengeteg friss salátával és egy szép rizlinggel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre