Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás sertésszelet

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, széleit 3-4 helyen bevagdosom, besózom, pár percig állni hagyom, majd megszórom egy kis liszttel. Mindkét oldalát egy serpenyőben a zsíron, fehéredésig sütöm, átteszem egy kisebb lábosba, ráöntöm a húslevet, abban párolom, míg megpuhul.

A hagymát megtisztítom, vékonyan félfőre vágom. A serpenyőben, amiben a húst elősütöttem, ha kell, kis húslé hozzáadásával üvegesre párolom. Közben megtisztítom, előbb félbe, majd szeletekre vágom a gombát, ha kész, mehet a hagymára, fűszerezem, beleöntöm a bort. A tejfölt csomómentesre keverem a maradék liszttel, ráöntöm a gombára, beleteszem a hússzeleteket, ha nem elég szaftos, merek rá a húsléből. Készre főzöm.

Apróra szaggatott galuskával tálalom, tépett petrezselyemzölddel díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss