Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás sertésraguval rakott krumpli

Gombás sertésraguval rakott krumpli
Gombás sertésraguval rakott krumpli

Hozzávalók

  • 1,5 kg krumpli
  • 1 marék reszelt sajt
  • A raguhoz:
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 tk darált paprika
  • 2,5 dl házi paradicsomlé
  • 2 ek tejföl

Elkészítés

    1. A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
    2. Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
    3. Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel. (Nekem kb. 1 dl-re volt még szükség.) Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt.
    4. Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.
    5. Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval. (Nem szükséges olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő szaft, így nem ragad le.) A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk. Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ismét finoman megsózzuk. Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.
    6. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

      RAKOTT KRUMPLI: A KLASSZIKUSTÓL A CUKKINISEN ÁT A DARÁLT HÚSOSIG >>> 

      9 ISTENI RAKOTT KRUMPLI VARIÁCIÓ, AMIBŐL GARANTÁLTAN REPETÁZNI FOG A CSALÁD >>>

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

Megjegyzés

A hagyományos rakott krumplitól egészen eltérő, laktató egytálétel.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin