Elkészítés: A karajt kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk, 2 evőkanál forró zsírba vagy olajba téve mindkét oldalát hirtelen lepirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Kikent tűzálló tálba tesszük a hússzeleteket. Közben az apróra vágott hagymát kissé megfuttatjuk a maradék zsíron, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és zsírjára pároljuk. Ráöntjük a tojást, beleszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd utána sózzuk, és addig kevergetjük, amíg összeáll.
A hússzeleket betakarjuk 1-1 szelet sonkával, elosztjuk rajta a gombát, betakarjuk 1-1 szelet sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt elolvad.
Burgonyával körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre