Gombás-sajtos tepsis csirkemell

default user icon
2 4.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • csirkemell
  • csirke fűszersó
  • paradicsom
  • hagyma
  • gomba
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • tejföl
  • trappista sajt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket fűszersóval bedörzsölöm, és hagyom egy kicsit állni. Utána pár perc alatt fehéredésig sütöm, megszórom egy kis majoránnával, majd rászeletelek 1 hámozott paradicsomot, hozzáadok 1 felszeletelt hagymát. Lefedem, és kb. 15-20 percig párolom. Ha elkészült, kivajazott tepsibe egymás mellé teszem a hússzeleteket.

    A gombához 1 nagy fej hagymát apróra vágok, és kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, megszórom sóval, borssal, majorannával és egy kis pirospaprikával. Ha a gomba megpuhult, a csirkemellre terítem, beborítom tejföllel, és a végén bőven megszórom sajttal.

    Előmelegített sütőben 15 percet alufóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve 15 perc alatt pirosra sütöm.

Megjegyzés

Nagyon finom, én kukoricás rizzsel vagy burgonyapürével szoktam tálalni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Orosz Natália 6 évvel ezelőtt
Csirkecombból csináltam, mert mell nem volt. Így is finom lett.
málnuska 7 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet ma elkészítettem és tenyleg nagyon finom!

Hasonló Receptek