Elkészítés: A gombát megmossuk és cikkekre szeleteljük. A gombát a tejszínnel, borssal, sóval egy fondü edénybe (zománcozott cserépedény) rakjuk, és nem forró tűzön 5 percig főzzük. A gomba és tejszín keverékét egy kevés besamellel besűrítjük. A reszelt sajtot hozzáadjuk, és olvadásig fakanállal kevergetjük. A masszát egy kevés cayenne borssal, kevés fokhagyma és vöröshagyma porral fűszerezzük. Vízfürdőbe állítjuk, hogy melegen tartsuk. Közben a leveles tésztábol kb. 1,5 cm szélességű (kb. 12-13 cm hosszú) palcikákat vágunk, tojássárgával megkenjük, és jól megszórjuk szezámmal. Pirosra sütjük. Mikor a társaság az asztalhoz ült, kivesszük a mártást a meleg vízfürdőből, és a pálcikákat a sajtos mártásba mártogatva fogyasztjuk. Zöldsalátát adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre