Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, kettévágjuk. Az így kapott 8 húsdarabot nem túl vékony szeletekké verjük. Grillfűszerrel vagy sóval és borssal bedörzsöljük, és 5 dkg vajon mindkét felüket átsütjük. Ezután a hússzeleteket egy tűzálló tálra fektetjük.
A visszamaradt lében 20 dkg felszeletelt gombát addig párolunk, amíg a saját levét el nem főtte, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a húsra simítjuk.
Ezután 4 dl tejet simára keverünk 4 dkg liszttel, beledolgozunk 4 dkg vajat, és kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük. A tűzről levéve, belereszelünk 5 dkg sajtot és belekeverünk 1 dl tejfölt. Enyhén megsózzuk, csipetnyi őrölt szerecsendióval ízesítjük, és bevonjuk vele a húst.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje halvány rózsaszínű nem lesz. Salátával kínáljuk. Adhatunk mellé vajon párolt rizst is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre