Gombás-sajtos csirkemellfilé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db közepes nagyságú csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 9 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 4 dkg finomliszt
  • 5 dkg sajt
  • 1 dl tejföl
  • grillfűszer (vagy só és bors)
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, kettévágjuk. Az így kapott 8 húsdarabot nem túl vékony szeletekké verjük. Grillfűszerrel vagy sóval és borssal bedörzsöljük, és 5 dkg vajon mindkét felüket átsütjük. Ezután a hússzeleteket egy tűzálló tálra fektetjük.

    A visszamaradt lében 20 dkg felszeletelt gombát addig párolunk, amíg a saját levét el nem főtte, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a húsra simítjuk.

    Ezután 4 dl tejet simára keverünk 4 dkg liszttel, beledolgozunk 4 dkg vajat, és kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük. A tűzről levéve, belereszelünk 5 dkg sajtot és belekeverünk 1 dl tejfölt. Enyhén megsózzuk, csipetnyi őrölt szerecsendióval ízesítjük, és bevonjuk vele a húst.

    Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje halvány rózsaszínű nem lesz. Salátával kínáljuk. Adhatunk mellé vajon párolt rizst is.

Megjegyzés

Kitűnő vasárnapi étel, mert előző nap elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.

Péntek Istvánné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin