Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-sajtkrémes pizzalepény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 dl tejszín
  • csipet cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 20 dkg friss gomba
  • 3 db salotta hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipet bors
  • csipet friss kakukkfű
  • 20 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg pizza mozarella sajt
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttattam. A robotgép táljába öntöttem a lisztet, az élesztőt, a vajat, sót, a tejszínt, és elkezdtem a géppel dagasztani, majd a langyos tejet adagolni hozzá. Lágy tésztát kell készíteni. Lisztezett tálban, fóliával letakarva kelesztettem 1 órát.

    Ezalatt a hagymákat apró kockára vágtam, és 2 evőkanál olívaolajon megpároltam. A gombát tisztítás után felszeleteltem, és rádobtam a hagymára. Fűszereztem sóval, borssal, kakukkfűvel, és vágott petrezselymet adtam hozzá. 5 percig pároltam, majd levettem a tűzről, és hagytam kihűlni. Hidegen hozzákevertem a krémsajtot, és előkészítem a tésztát.

    Kikentem olívaolajjal egy pizzasütőformát, és kibéleltem a tésztával úgy, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Fokhagymás olajjal megkentem, megszurkáltam, és vastagon rákentem a gombás krémet. Erre szórtam rá a durván reszelt pizza mozzarella sajtot.

    200 fokos sütőben, hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütöttem. (Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt.) Cikkekre vágva kínáltam, akár egy pizzát.

    A saját receptem, remélem, másoknak is ízleni fog. Aki a gombát szereti, főleg annak ajánlom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin