Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás rostélyos zöldfűszeres szafttal és hajdinával

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet sertéstarja vagy más nem túl száraz sertéshús
  • bors
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma egészben
  • 1 kis fej vöröshagyma kockára vágva
  • fél marék szárított erdei gomba
  • 1,5 marék szeletelt fagyasztott csiperke
  • 1 paradicsom
  • 1-1 evőkanál vagy 1-1 kiskanál szárított zsálya, kakukkfű, snidling
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bő 1 dl tejszín
  • A hajdinához:
  • 2 bögre hajdina
  • 4 bögre víz
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 leveskocka

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat kissé kiklopfolom, óvatosan sózom (mert a szójaszósz is sós), borsozom, majd forró olajon elősütöm, s kiveszem a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rádobom a gombákat, a paradicsomot és a fűszereket. A gomba és a paradicsom levet eresztenek. Ebbe a lébe teszem vissza a húsokat. Felöntöm a szója- és Worchester-szósszal, s fedő alatt kevés lével puhára főzöm. Ha elfövi a levét, mindig pótolom kevéssel. A végén beleöltöm a tejszínt, azzal is összeforralom, s ekkor készen is van. Nem gyors étel, a hús vastagságától függően kell neki úgy 1 óra, és nem lehet hosszú időre magára hagyni sem, de megéri!

A hajdninakörethez kevés olajon megpirítom a szemeket, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntöm, jöhet bele a leveskocka és az egész hagyma. A leveskockával még megkeverem párszor, hogy biztosan szétmenjen benne, majd fedő alatt gyenge tűzön főzöm. Ha kész, tálalásig hagyom a fedő alatt, de félrehúzom a tűzhelyről.

Az omlóshúst a hajdinával tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss