Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás rétes sajtmártással

MME MME
1 5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Olajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, őrölt fehérborssal ízesítjük, összepároljuk, majd bőven meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Besamelmártást főzünk: vajon lisztet hevítünk, tejjel felengedjük, sózzuk, kiforraljuk.

A pirított gombát, a mártás felét és a tojások sárgáját elkeverjük, majd lazán hozzáadjuk a tojások felvert habját.

Abroszra terítünk 3 db réteslapot, rátesszük a tölteléket, feltekerjük. Vajazott tepsibe tesszük, tejföllel megkenjük, reszelt füstölt sajttal hintjük.
190 fokon 20 percig sütjük.

A sajtmártáshoz a maradék besamelmártáshoz tejszínt, fehérbort, krémsajtot, fehérborsot, kis kakukkfüvet adunk, összeforraljuk, majd a megsült rétest ezzel a sajtmártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss