Elkészítés: A májat vékonyan felszeleteljük, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és 2 evőkanál olajon hirtelen átsütjük.
Egy másik edényben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, a megtisztított, felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte.
Egy mély tűzálló tálba rétegezzük a májat a hagymás gombával úgy, hogy a tetejére máj kerüljön. Forró sütőbe téve átsütjük.
Közben a lisztet a tejjel simára keverjük, ízesítjük sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval, és hozzáadjuk a vajat is. A tűzön kevergetve addig forraljuk, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ezt a máj tetejére öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőbe visszatéve
megpirítjuk.
Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre