Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás rakott máj

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat vékonyan felszeleteljük, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és 2 evőkanál olajon hirtelen átsütjük.

Egy másik edényben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, a megtisztított, felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte.

Egy mély tűzálló tálba rétegezzük a májat a hagymás gombával úgy, hogy a tetejére máj kerüljön. Forró sütőbe téve átsütjük.

Közben a lisztet a tejjel simára keverjük, ízesítjük sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval, és hozzáadjuk a vajat is. A tűzön kevergetve addig forraljuk, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ezt a máj tetejére öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőbe visszatéve
megpirítjuk.

Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés

A májat - ha szeretjük - majoránnával vagy fokhagymával is ízesíthetjük.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss