Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás rakott hús

MME MME
8 4.5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kissé kiverjük :), sózzuk, lisztbe forgatva kevés forró olajban hirtelen átsütjük, félretesszük. A visszamaradt olajban (ha maradt :) - bors és felaprított petrezselyem hozzáadásával - a felszeletelt gombát megpároljuk, levét elfőzzük. Közben elkészítjük a besamelt (de egyszerűbb, ha a korábban elkészített mártást elővesszük a mélyhűtőből, majd felolvadás után magunk közelébe helyezzük).
Lapos tűzálló tál aljára jönnek a tarjaszeletek, erre egymás mellé szorosan a hús. Mindegyikre 1-1 kanál gomba rásimítva, az egészre a besamel, rá a vékony sajtszeletek. Lefedve, nem túl forró sütőben a sajt aranybarnára pirulásáig sütjük.

Megjegyzés

A nem túl bonyolult ételnek több előnye is van:
1. Ha a vendégek - illetlen módon - korábban érkeznek a megbeszéltnél, előre elkészítve akkor is fél óra alatt kész.
2. Fűszerezésének is csak a fantáziád szab határt (vöröshagyma, fokhagyma, zöldfűszerek, pirospaprika, etc.)
3. Nem beszélve a besamelről, amibe azt teszel, amit akarsz :). - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss