Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás rakott hús őzgerincben

6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db vékony szelet sertéskaraj
  • szeletelt bacon
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • 2+2 db tojás
  • liszt
  • reszelt sajt
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel keresztirányban úgy, hogy kétoldalt kilógjon a szalonna.

    3 szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egymás mellé a szalonnára tesszük őket.

    A gombát egy kis olajon megpároljuk, majd a gázt lezárjuk, és ebbe 2 nyers tojást belekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk.

    Ismét 3 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.

    Alufóliával lefedve jó fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve még további fél órát sütjük-pirítjuk a rakott húst.

    15-20 percig állni hagyjuk az őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk. Ha kicsit hűl még, szeletelhető. Mutatós és finom fogás, hidegen is jó.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Nagyon szívesen.
KjAndi
Épp most csinálom, csak piritott hagymával párolt friss gombából amihez sót,borsot meg bazsalikomot raktam.. már most isteni illata van,pedig még csak most sül..hercegnő burgonyával és tejfölös-fokhagymás ubisalival.. nyam-nyam! köszönöm a receptet
Ilona1950
Én egy kis hagymával dinszteltem a gombát,és nagyon finom lett.
ditti56
Én a gombához nem bírom elképzelni az ananászt,de ízlés kérdése! Végül is ez sajtos-gombás hús. Köszönöm a hozzászólásokat. Üdv:Edit.
Dalmy1989
Én is kipróbálom, de csirkemellel. Szerintem jól illene hozzá egy kis ananász is. Köszi a receptet.
ficanka06
Hmmmm összefutott a nyál a számban:) Biztos hogy hamarosan elkészítem!!!

Hasonló Receptek

Magazin