Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás ragu nokedlivel

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A raguhoz:
  • 50 dkg gomba (erdei gombák: őzláb, galambica, tinorú vegyesen)
  • 1 szál vastagabb sárgarépa felkockázva
  • 1 csésze zsengeborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • majoranna
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál paprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 5-7 dkg margarin
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

Elkészítés: 1 kanálnyi vajat 2 kanál olajban felolvasztunk, a gombákat szeletelve - vagy ha picik, egészben - megpirítjuk, kiszedjük. Majd a fennmaradt olajban a kockázott hagymaféléket, az apróra kockázott sárgarépával 1 evőkanál vaj hozzáadásával nagyon lassú tűzön 4-5 percig pároljuk, majd a borsót és 1 dl vizet hozzáadunk, és 4 percig pároljuk fedő alatt. A borsót nem szabad sokáig párolni, mert kemény lesz. A végén hozzáadjuk a gombát és 2 evőkanál tejfölt, valamint a fűszereket. 1-2 percig összefőzzük.

Kb. 1/2 kg liszből, 2 tojásból, kávéskanál sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, nokedlitésztát keverünk, és forró, sós vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt, leszűrjük.

A gombás ragut a nokedlivel tálaljuk, friss petrezselyemzölddel és paradicsommal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss