Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás pulykamell párolt almával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehérborssal bedörzsöljük, és 5 dkg felforrósított vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított gombát. Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a húst. Meglocsoljuk az almapálinkával, 1 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Közben a meghámozott, cikkekre vágott almát a megmaradt vajon megpároljuk.

A gombás pulykamellet a párolt almával és burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss