Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-pórés tészta fűszeres húsgolyókkal

default user icon

Hozzávalók

  • 45 dkg marhahús (darált)
  • 1 tk só
  • 1/2 tk fehérbors (őrölt)
  • 1/2 tk fokhagyma granulátum (por)
  • 1/2 tk római kömény (őrölt)
  • 1/2 tk koriandermag (őrölt)
  • 1/2 tk citrombors (őrölt)
  • 1 tk olivaolaj
  • 1 ek citromfű (apróra vágva)
  • 1 ek zsálya levél (apróra vágva)
  • 1 ek balzsamecet
  • 1/2 tk worchester szósz
  • 1/2 tk dijoni mustár
  • 1 db tojás
  • 5 db gomba
  • 1db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsályalevél
  • olívaolaj
  • 1/2 csomag vaj
  • tagliatelle
  • 1/2 doboz tejszín
  • szerecsendió
  • parmezán
  • petrezselyemzöld
  • 1 dl Irsai Olivér

Elkészítés

    1. A darált húst alaposan elkeverjük a fűszerekkel. Hozzátesszük a nyers tojást egészben. Letakarjuk. Kb. 20 perc alatt összeér, de előre is meg lehet csinálni. A fűszerkevréket is meg tudjuk előre csinálni.
    2. Felkarikázunk a pòréhagymát.Vastag szeletekre vágjuk a gombákat.Lehámozzuk a fokhagymát.
    3. Egy teflonedényben ( széles, nagy hogy beleférjen a tészta)  az oliva olajat és teavajat felhevìtjük, de csak addig, amìg a vaj felovad. Ekkor belehintünk 1 csipet nagyszemű sót, beletesszük a pòréhagymát, és hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát. Kicsit pirìtjuk. Teszünk hozzá 1 deciIrsai Olivér, 2 zsályalevelet, feltépkedve. 
    4. Tésztafőző edényben vizet forralunk tengeri sòval.
    5. Ha a gomba elkészült, lehúzzuk a tűzről, és egy laposabb teflonban napraforgó olajat hevìtünk. A húsbòl kicsi gombòcokat formálunk vizes kézzel és kb. 15 percig sütjük.
    6. Beletesszük a tésztát a vìzbe. Amìg fő, sülnek a gombócok.
    7. A gombát visszarakjuk a tűzhelyre, és adunk hozzá tejszínt, reszülünk rá szerecsendiòt. A tésztát szűrővel rámerjük, összekeverjük, lezárjuk. Ráhintünk parmezánt és megszórjuk petrezselyemmel.

    8. A húsgolyókat kiszedjük és tálalunk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin