Elkészítés: A lisztet, 1 teáskanál sót, az élesztőt és az olajat rugalmas tésztává összedolgozzuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk levével együtt a hámozott paradicsomot, és kissé szétnyomkodjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és kb. 10 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és megpároljuk benne a gombát. Sóval, borssal ízesítjük.
A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
A tésztát négyfelé osztjuk, és vékony köralakú lapokra nyújtjuk. Kiolajozzuk a sütőtepsit, és ráfektetjük a tésztát. Megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát és a szalonnát. Végül rátépkedjük az oregánót (vagy rászórjuk a szárított fűszert), megszórjuk sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük.
Friss bazsalikommal megszórva azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre