Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás pizza

default user icon
1 4.8/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • víz
  • A tetejére:
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj + a tepsihez
  • 1 nagy konzerv (400 g) hámozott paradicsom
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • friss oregánó
  • fris bazsalikom
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, 1 teáskanál sót, az élesztőt és az olajat rugalma s tésztává összedolgozzuk annyi vízzel, amennyit felvesz. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk levével együtt a hámozott paradicsom ot, és kissé szétnyomkodjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és kb. 10 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

    A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és megpároljuk benne a gombát. Sóval, borssal ízesítjük.

    A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

    A tésztát négyfelé osztjuk, és vékony köralakú lapokra nyújtjuk. Kiolajozzuk a sütőtepsit, és ráfektetjük a tésztát. Megkenjük paradicsom szósszal, rászórjuk a gombát és a szalonnát. Végül rátépkedjük az oregánót (vagy rászórjuk a szárított fűszert), megszórjuk sajttal, és a sütőben 15-20 percig sütjük.

    Friss bazsalikommal megszórva azonnal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ropika97
Imádom a gombás pizzákat, nekem mindegy milyen, csak legyen rajta gomba! :-)

Hasonló Receptek

Magazin