Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-petrezselymes pizza

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt 250 fokra (légkeveréses sütő 230 fok, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymagerezdeket felszeleteljük.

3. Előkészítjük a gombát, megmossuk, háztartási papírtörlővel megtörölgetjük, majd vékony szeletekre vágjuk.

4. A goudát lereszeljük, a mozzarellát felszeleteljük.

5. A petrezselymet apróra vágjuk.

6. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát.

7. Hozzátesszük a gombát, és 2 percig megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk.

8. A pizzaszószt a nyers pizzatésztára terítjük.

9. Ráhalmozzuk a hagymás gombát, megszórjuk petrezselyemmel, beborítjuk a sajtokkal.

10. 12–15 percig sütjük, amíg a tészta szélei világosra nem pirulnak.

11. Megszórjuk reszelt sajttal, készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss