Elkészítés: 1. A sütőt 250 fokra (légkeveréses sütő 230 fok, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.
2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymagerezdeket felszeleteljük.
3. Előkészítjük a gombát, megmossuk, háztartási papírtörlővel megtörölgetjük, majd vékony szeletekre vágjuk.
4. A goudát lereszeljük, a mozzarellát felszeleteljük.
5. A petrezselymet apróra vágjuk.
6. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát.
7. Hozzátesszük a gombát, és 2 percig megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk.
8. A pizzaszószt a nyers pizzatésztára terítjük.
9. Ráhalmozzuk a hagymás gombát, megszórjuk petrezselyemmel, beborítjuk a sajtokkal.
10. 12–15 percig sütjük, amíg a tészta szélei világosra nem pirulnak.
11. Megszórjuk reszelt sajttal, készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre