Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-petrezselymes pizza

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • pizzatészta
  • paradicsomos pizzaszósz
  • 30 dkg nyers, vegyes gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • 10 dkg gouda sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A sütőt 250 fokra (légkeveréses sütő 230 fok, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

    2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymagerezdeket felszeleteljük.

    3. Előkészítjük a gombát, megmossuk, háztartási papírtörlővel megtörölgetjük, majd vékony szeletekre vágjuk.

    4. A goudát lereszeljük, a mozzarellát felszeleteljük.

    5. A petrezselymet apróra vágjuk.

    6. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát.

    7. Hozzátesszük a gombát, és 2 percig megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk.

    8. A pizzaszószt a nyers pizzatésztára terítjük.

    9. Ráhalmozzuk a hagymás gombát, megszórjuk petrezselyemmel, beborítjuk a sajtokkal.

    10. 12–15 percig sütjük, amíg a tészta szélei világosra nem pirulnak.

    11. Megszórjuk reszelt sajttal, készre sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin