Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-paradicsomos saláta

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg gomba
  • 5 paradicsom
  • 1 fej saláta
  • 1 csokor újhagyma
  • 15 dkg sonka
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítés

    Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük, és nyolc gerezdre vágjuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, és széles metéltre vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és zöldjével együtt kb. 2 cm-es darabokra, vágjuk. A sonkát kb. fél cm-es metéltre, vágjuk.

    Elkészítés: Az olajat a fehérborral, a borecettel, a mustárral, a cukorral, sóval és borssal simára keverjük. A saláta előkészített hozzávalóit mély salátástálba tesszük, és lazán összekeverjük. Megöntözzük az öntettel, és azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 25 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 234 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

annamaryy

Hasonló Receptek

Magazin