Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-paradicsomos ragu metélt tésztával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bacont vágjuk fel apró kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A paradicsomnak húzzuk le a héját, és vágjuk fel kisebb darabokra. Az összedarabolt paradicsomot, és a friss bazsalikomleveket botmixerrel pépesítsük.

A felkockázott bacont egy serpenyőbe kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a pépesített bazsalikomos paradicsomot, majd szórjuk meg a cukorral, és keverjük alaposan össze. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig. Közben többször keverjük meg, nehogy leégjen, és ízesítsünk utána, ha szükséges. Amikor a ragu már kellően besűrűsödött, keverjük hozzá a mascarponét, majd kevergetve főzzük még pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

Amíg a ragu fő, főzzük ki enyhén sós vízben a tésztát.

Tálaláskor szedjük a tányérra a metélt tésztát, majd kanalazzuk rá a gombás-paradicsomos ragut, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss