Elkészítés: 1.) Először elkészítjük a palacsintatésztát. A tejben eldolgozzuk a tojásokat, megsózzuk 1/2 kávéskanál sóval, majd simára keverjük a liszttel. Lefedjük, és fél órát pihentetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot apróra vágjuk.
2.) A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, sót és borsot, majd rádobjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk. Meghintjük a liszttel, ráöntjük a tejfölt, és összeforraljuk.
3.) Margarinnal kikenünk egy közepes nagyságú sütőtálat. A petrezselymet finomra vágjuk, 2 evőkanál olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük. Kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. Kettesével feltekerjük, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a sütőtálba szórjuk, végül ráöntjük a gombapaprikást. 200 fokos sütöben 10-15 perc alatt átforrósítjuk, petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.