Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás melegszendvics 10 perc alatt

15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A gombát letisztogatjuk, esetleg nedves konyharuhával ledörzsöljük, és a nagyobb példányokat szeletekre vágjuk vagy durvára aprítjuk. (A kicsiket felezzük vagy egészben hagyhatjuk.) A megtisztított salottát finomra vágjuk. A meghámozott egyik gerezd fokhagymát présen átnyomjuk. A kenyeret ferdén felszeleteljük, és grillen vagy felhevített száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. Tiszta serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a salottát, valamint a présen átnyomott fokhagymát, és közepes tűzön sütjük kb. 4 percig. Megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk az aprított zöldfűszerrel.
  3. A pirítósokat bedörzsöljük a félretett fokhagymával, majd minden szeletre kb. 1-1 ek gombát halmozunk. Azonnal fogyasztjuk.

Ajánljuk még:

9 VILLÁMGYORS MELEGSZENDVICS, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

A 12 LEGJOBB ÉTEL ÉS ITAL REGGELIRE >>> 

10 TUTI SZENDVICS TÍZÓRAINAK >>> 

Vargányával vagy más erdei gombával is elkészítheted. A szendvicseket a gombához illő egyéb zöldfűszerekkel, pl. tárkonnyal, majoránnával, rozmaringgal ízesítheted-díszítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss