Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás marhaszelet

75 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Én kuktában szoktam elkészíteni, úgy gyorsabb. A hagymát apró kockára vágom, üvegesre párolom, ráteszem a hússzeleteket. Mindkét oldalon addig sütöm, amíg elválik a kukta aljától. Ezután felöntöm vízzel, éppen annyival, hogy ellepje a húst. Kb. 1 órát párolom így, ezután leveszem a kukta tetejét, sózom, borsozom, ha már puha a hús. Ezután a felszeletelt gombát hozzáadom, tovább puhítom együtt, kb. 10 percig. Addig kikeverem a tejfölt 1 evőkanál liszttel. Ezzel sűrítem a gombás marhahúst. Rottyan egyet, rászórom a petrezselymet, és kész is.

Köretként galuska vagy tészta jár hozzá. Aki ügyes, zsemlegombóccal is tálalhatja.

Megjegyzés

A nagymamámtól tanultam, ő mindig zsemlegombócot csinált hozzá.
- Dia1177

Ezek is érdekelhetnek