Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás marharagu spagettivel

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg marhanyak vagy lábszár - apróra kockázva
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma – finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma – aprítva
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kis doboz konzerv gomba – levét leöntve
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 tv paprika - darabolva
  • 5-5 dkg zeller és sárgarépa – durvára reszelve
  • 1/2 dl száraz bor
  • színes őrölt bors
  • 1 marhahúsleves kocka
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • oregánó
  • kevés cukor
  • 40-50 dkg spagetti

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd rajta a fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, a húst átforgatjuk benne, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk borral, takarékon félpuhára főzzük. Beletesszük a paradicsompürét, a zöldpaprikát, a reszelt zöldséget, a leveskockát, kevés vízzel felengedjük, fűszerezzük. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a gombát, ha kicsit sok a leve, kevés liszttel vagy keményítővel sürítjük. Pici cukorral és a többi fűszerekkel ízlésünkre utána ízesítjük.

    A spagettit az előírás szerint kifőzzük, ráhalmozzuk a ragut, tálalásnál reszelt sajttal megszórhatjuk.

Megjegyzés

Nem munka- és időigényes étel, csak a marhahús főzési ideje hosszabbítja meg a főzési időt.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

VivicaThomas
Eddig a marhától ódzkodtam, de ez a recept szuper! Zellergumóm ugyan nem volt itthon, csak zöldem, de így is nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin