Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás marharagu kuszkusszal

Hozzávalók

  • 2 kg marhahús
  • 2 fej hagyma (nagyobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3-4 db babérlevél
  • oregánó
  • 1 szelet gyömbér
  • 3 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 dl vörösbor
  • 4 dl víz
  • 2 db pörköltkocka
  • 3 db sárgarépa
  • 1 doboz csiperke gomba
  • 1 doboz kuszkusz
  • ételízesítő
  • bors
  • olíva olaj

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt marhahúst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, és egy kevés olaj on megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kissé megpároljuk.
    2. Felöntjük a borral és a vízzel, beletesszük az áttört fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, megborsozzuk, és beletesszük a pörköltkockákat is.
    3. Fedő alatt kb. 2 órán át hagyjuk főni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és a felszeletelt gombát is, és még 20 percet főzzük. 
    4. A kuszkuszt hőálló tálba tesszük, és felöntjük ugyanannyi forró vízzel. Megsózzuk, és adunk hozzá egy kevés olívaolaj at, majd fóliával lefedjük. 5 perc múlva levesszük a fóliát, és átkeverjük a kész kuszkuszt.
    5. A marharagut a kuszkusszal tálaljuk.

     

Megjegyzés

Ízlés szerint tálalható más körettel is.. Én különlegesebbé szerettem volna tenni a kuszkusszal és bátran mondhatom, sikerült! :)

Noémii244
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin